dimecres, 28 de setembre del 2011

Avantatges d’esterilitzar als animalons

Això de fer criar ho deien abans els veterinaris ara no ho diu cap, com a mínim els que estan al dia.

Si l'animal és adoptat no hi ha opció, s'ha d'esterilitzar per llei quan tinguin l'edat adhient.
Els gats quan tenen uns sis o set mesos ja es poden esterilitzar i els gossos en les femelles quan hagin passat el primer zel i en els mascles quan els testicles estiguin totalment desenvolupats.

El Decret Legislatiu 2/2008, pel qual s'aprova el Text refós de la LLei de protecció dels animals, publicat al DOGC ( Diari OFicial de la Generalitat de Catalunya ) 5113, en data 17/04/2008, Capítol II, article II que diu textualment:
"Els animals de companyia que són objecte de comercialització o transacció han de ser esterilitzats, excepte en els casos que s'estableixin per reglament". Els que poden fer criar són els criadors autoritzats, no els particulars (malgrat que a mi mo m'agradi que la gent es dediqui a criar quan hi han tans animals que pateixen a les gosseres i necessiten una llar).

Si l'animal no ha estat adoptat, l'esterilització en el cas dels gats és totalment imprescindible ja que les femelles quan estan en zel es posen pesadíssimes, miolant tota l'estona i segur que troben la manera d'escapar-se i tornar amb la panxa plena. Els mascles també miraran d'escapar-se, es posen agressius i marquen i fa una olor que és insuportable.
En el cas dels gossos mascles, millora el caràcter, no s'escapen buscant novia, detecten una femella en zel a kilòmetres de distància i per tant hi ha menys risc de que es perdin. En el cas de les femelles l'esterilització evita les piometres (infeccions al úter) i els tumors mamaris, millora el caràcter i evita el problema greu de les camades indesitjades.

Quan una femella cria, com saps que trobaràs bons adoptants per tots els cadells? Al final els acaben donant al primer que passa sense mirar si estará bé o no...Que no es creguin a tota la gent que els hi diu que ells es quedaran un cadell, si al final es tiren enrrere qué faran amb els cadellets???