dijous, 8 d’octubre del 2009

MATAN A TIROS A UN PERRO ABANDONADO, CATALUNYA!!!

Pensaban que era una leona y resultó ser un pobre perro abandonado que lo único que hacía era ir a las basuras a por comida y lo matan a tiros por esto? en que pais estamos? Donde está el dueño del perro, el que lo abandonó? tanto desplegamiento de gente, medio centenar de personas para atrapar un perro medio herido y abandonado, porque no buscar al dueño? porque gastarse 100.000 € para su captura para matarlo al final a escopetazos, si tanto miedo les daba, porque no utilizaron dardos para dormirlo? le han pegado dos tiros y tema cerrado.
En que país estamos? esto demuestra el nivel de este pais!! que poco respeto por la vida de los animales!!!
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=651339&idseccio_PK=1021


COPIO:
Podia tenir una silueta semblant a la d’una lleona, però l’animal que des de dissabte havia provocat l’alarma a la Sénia (Montsià) i la recerca i captura del qual va mobilitzar diàriament mig centenar d’agents va resultar ser un gos. Un gran gos, de fet: 155 centímetres de llarg, 75 centímetres d’altura fins al llom, encreuament de «races potencialment perilloses» i signes que feia temps que estava assilvestrat, segons la Conselleria de Medi Ambient. Ahir a les 19.40 hores va ser abatut a trets en un dispositiu especial muntat davant la previsió que per tercera nit consecutiva anés a menjar restes de pollastre al contenidor d’una granja a la partida de la Menescala, a uns tres quilòmetres del nucli urbà.
El gos es va aproximar a una de les trampes que li havien parat, va ensumar el perill i va voler fugir. Els agents rurals que l’ esperaven a la zona, amb els accessos tancats per patrulles dels Mossos, ho van impedir. Van descartar els dards anestèsics perquè, van explicar, triguen a tenir efecte i l’animal es podria escapar i amagar i tornem a començar. Així que van posar fi amb dos trets a la seva vida i a una història insòlita.

SEMBLANÇA «SORPRENENT» / Bales a part, el van matar la gana, la rutina, i el seu perfil semblant al d’un gran felí. A certa distància i a ulls d’un profà, és clar. La forma sí que tenia una semblança «sorprenent a primera vista» amb la d’una lleona, segons va admetre Ignasi Dalmasses, especialista en fauna del cos d’Agents Rurals arribat dimarts de Girona per aclarir el succés que tenia en suspens la població. Va considerar justificada la confusió: «Tenia el cap gros, els pelatge curt i de color canyella, la cua llarga i arquejada, les costelles marcades...» Però les diferències eren més que considerables. Ni caminar sinuós, ni actitud agressiva, ni per descomptat unes dimensions com les d’un gran felí adult.
No obstant, les descripcions d’almenys cinc testimonis van fer creure que el gos era una lleona. Fins dimarts a la nit aquesta era la principal hipòtesi que feien servir els cossos que van participar en la cacera, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil. Aquella nit, però, la història va fer un tomb. «Hi havia alguns agents apostats vora la granja esperant que la bèstia tornés a menjar i va aparèixer un animal que en un primer instant els va semblar una lleona, però a l’observar per la mira telescòpica dels rifles van veure que era una espècie de dog de grans dimensions», va explicar ahir al migdia el responsable dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Miquel Àngel García. Però van decidir no abatre’l «per no distorsionar el dispositiu de captura si després arribava la lleona», va afegir.
Després, sense haver pogut determinar una procedència possible d’una lleona, ni vist les seves empremtes, i amb l’aparició d’un gos semblant a una lleona, ho van veure clar.
«Considerem justificat el desplegament de mitjans –valorat en gairebé 100.000 euros per algunes fonts– perquè les descripcions detallades de testimonis diferents ens mereixien credibilitat», va afirmar García.
A la Sénia no podien evitar ahir a la nit una certa sorna davant l’aventura. «Mira que confondre un lleó amb un gos», va resumir un veí.

3 comentaris:

Tula ha dit...

lo mejor es como se reian por la noticia... les hacia gracia y todo...

Anònim ha dit...

Primero, no me ha gustado la resolucion del caso pero seamos realistas. Los dardos tranquilizantes tardan unos minutos en hacer efecto por lo tanto no se podia asegurar la captura ni al 50%. Segundo, si se toma como alternativa el abatimiento a tiros visto que las otras opciones no eran muy seguras, los dias que habian pasado, la inseguridad ciudadana que habia causado, etc... ¿es mejor estar persiguiendolo durante semanas con la posibilidad que alguien acabe malherido o algo peor? No creo que se haya actuado salvajemente, ¿que se podia hacer mejor? si, pero seamos realistas, no vendamos el "no me abandones" con una imagen de cachorritos para ilustrar este tema.

Nacida Libre ha dit...

Vengo mansa y cariñosa a anunciarte que tienes dos hermosos regalos esperándote en mi blog, en la entrada: “¡¡¡SORPRESA DE FIN DE SEMANA”. Te pido que vayas a esa entrada porque en ella hay un mensaje para todos vosotros, los que me seguís…

¡¡¡ENHORABUENA Y GRACIAS POR TODO!!!