dimecres, 12 de setembre del 2012

QUÈ FER QUAN PERDS UN GOS/SA MOLT PORUG/A

1.Denúncia a la policia, avís al col·legi de veterinaris (xip), protectores, gosseres municipals, ajuntaments, autopistes, associació de veïns, voluntaris, etc.

2. Si el gos s’ha escapat lluny de casa, trigarà en orientar-se. Les primeres hores es deixarà veure molt pel voltant de la zona on es va escapar i el punt mateix on es va escapar.


3.Importantíssim penjar cartells amb foto, nom, edat, raça, descripció del caràcter (si és espantadís/sa AVISAR que no l’intentin agafar, doncs pot fugir de la zona o acabar a la carretera), la zona d’on es va escapar i si portava o no collaret immediatament. Fer cercles des de on es va escapar i així marcar un radi. L’objectiu és tenir coneixement de per on es mou (les primeres hores s’estarà situant) i per tant hi haurà més oportunitats de rescatar-lo.


4.Ràpidament utilitzar tot tipus de medis de comunicació per donar avís de la pèrdua del gos/sa. Facebook, diaris i ràdios de la zona, etc. També pot ser de molta utilitat parlar amb taxistes i escombriaires (són professional que estan tot el dia al carrer). Quanta més gent s’assabenti, més possibilitats hi haurà de que sigui vist/a.

5.Si s’ha escapat i comença a fer-se fosc, deixar menjar i aigua al diferents punts del radi establert des d’on es va escapar (és aconsellable deixar roba de l’amo juntament amb el menjar i l’aigua).

6.Insistir amb les trucades a la policia, gosseres i protectores. Moltes vegades no t’informen de manera immediata.

7.Un cop comencem a rebre trucades d’avis, analitzar els punts i les hores en que ha sigut vist/a. És provable que per sobreviure busqui punts de menjar fixos de gats i gossos.

8.Identificar aquest punts de menjar, deixar roba de l’amo i vigilar-los. Si se l’ha vist més d’un cop, tornarà.

9.Potenciar un punt de menjar existent o crear un de nou, que sigui allunyat de perill de cotxes. Fer d’aquest punt un punt de trobada amb el amo.

10.Si està en tal estat de pànic que no atén ni al seu amo, parlar amb les protectores. Hi ha gent molt experta que pot donar solucions depenent del cas i la situació.

11.No perdre l’esperança. La última solució és començar de nou. Guanyar-se de nou la seva confiança donant-li de menjar diàriament a un punt concret (primer sense mirar i sense apropar-se i anar avançant).

SOBRETOT: NO ET DONIS PER VENÇUT! ELL/A NO HO FARIA! ET NECESSITA.

NO ESTARÀS SOL/A. En la recerca segur que hi haurà molta gent disposada a donar un cop de mà.

MAI UTILITZAR SOMNIFERS AL MENJAR, SI EL GOS/A NO ES TROBA EN UN LLOC TANCAT. POT FUGIR, PERDRE ELS REFLEXES I SER ATROPELLAT O CAURE DORMIT A LA CARRETERA.

MAI UTILITZAR UN DARD TRANQUILITZANT SI NO ES TROBA EN UN LLOC TANCAT. 
TOT I QUE TENEN UN EFECTE FORÇA RÀPID, UN GOS/A POT CÒRRER MOLT EN 1-2MINUTS I DE NOU POT ACABAR A LA CARRETERA O POT ENDINSAR-SE A BOSC.