dimarts, 7 de juliol del 2020

MENJAR PELS OCELLS

Heu de tenir la precaució de col·locar el menjador i el recipient de l'aigua en un lloc que estigui lliure de la presència de gats.

Segons el tipus de menjar que hi posem, atraurà unes espècies d’ocells o unes altres.

·     El pa sec atrau a coloms, tórtores i pardals. Però té un problema, i és que quan un ocell s’atipa de pa sec i després se’n va a beure, el pa que té dins la panxa amb l’aigua s’infla, i a l’ocell li ve mal de panxa. Per tant, per evitar els mals de panxa, sempre que hi poseu pa, abans l’haureu de mullar; però aleshores heu de tenir la precaució de canviar el pa cada dia, per tal que no es faci malbé.

·     Mescles de llavors per a canaris o periquitos. Les trobareu en supermercats i botigues d’animals; són barreges de llavors d’escaiola (“alpiste”), mill i civada. Atrau a 
  pit-roigs, pardals, coloms, tórtores, pinsans, merles, tords, verderols, caderneres, lluerets, cargolets, estornells, garses i cueretes.

·   Pipes de gira-sol pelades i SENSE SAL. Potser les haureu de buscar en botigues d’animals. Atrau a mallerengues carboneres, picots, pardals, tórtores, coloms, pinsans, cargolets, lluerets, verderols, caderneres i garses.

·    Cacauets pelats i SENSE SAL. També les haureu de buscar en botigues d’animals. Atrau a mallerengues carboneres, picots, cargolets, lluerets, verderols i estornells

·        Cacauets amb clofolla i SENSE SAL. Potser en podeu trobar al supermercat, però és important que siguin sense sal.

·        Pipes amb clofolla i SENSE SAL.

·        Nous, avellanes i ametlles pelades.

·      Cereals (blat, ordi, civada, blat de moro...). Atrau a cargolets, coloms, tórtores, verderols, lluerets i estornells.

·        Fruita. Peles de poma i de taronja. Atreu a merles, cargolets i pit-roigs.

Tot el menjar ha d’estar sec i en bon estat, i no pot ser NI CUIT NI SALAT. Protegiu-lo de la pluja perquè no es faci malbé.