dimarts, 7 de juliol del 2020

Tortolas turcas....Que fer per ajudar-les? Tórtora turca (Streptopelia decaocto)

És molt important posa menjar i aigua a la terrassa, jardí, balco etc
A la primavera- estiu els hi poso menjar ( ni ha especial per cada especia i també en general) són llavors, i en un altre recipient aigua que vaig canviant diàriament.  Venen varies vegades al dia tan les tórtores com uns pardalets que si han afegit.

La tórtora turca és un ocell de l'ordre dels columbiformes que es va començar a expandir d'una forma regular pels Països Catalans d'ençà del 1970 en què fou observada per primera vegada al Pirineu central.
S'alimenta bàsicament de llavors i  d'invertebrats que troba a terra. Té mig collar negra a la part posterior del coll, com una corbata.
Acostuma a viure prop dels humans i construeix el seu niu als arbres, habitualment a les coniferes.
És totalment sedentària , essent només els exemplars joves els que fan desplaçaments per colonitzar territoris que normalment són propers al lloc on han nascut.
És força prolífica, ja que pot arribar a fer 4 postes de dos ous entre el març i l'octubre, però normalment en fa 2 o 3. A Catalunya és força comuna.
Es pot hibridar amb la tórtora doméstica o rosa i grisa (Streptopelia roseogrisea "risoria") amb la qual forma una súper-espécie junt amb d'altres tórtores africanes amb collaret.

Tòrtora turca

















http://www.sioc.cat/fitxa.php?sci=1&sp=STRDEC

SIOC

SERVIDOR D'INFORMACIÓ ORNITOLÒGICA DE CATALUNYA

http://www.sioc.cat/